Monday, November 24, 2008

Litt julestemning i November... og jeg er forsåvidt klar...

Selvom jula i Florida sjelden er hvit annet enn på stranda, så er den også stemningsfull på sitt vis.

Venner og kjente har sine måter å feire på. Veldig mange er enslige, eller er par uten nære slektninger i nærheten. Da inviterer de sine venner. Stor plass i heim og hule, og varmt vær ute, gjør at mange har god plass! Og - for oss som er langt hjemmefra (ja, jeg har en liten klump i magen rundt 17 på julaften) så er det veldig trivelig å ha blitt en del av venneflokken sammen feirer jul. Det inviteres til minst 3 eller 4 "christmas-parties", det store selvsagt på selve julaften hos Ron og Jim (Jim med svenske aner) - 1. juledag hos venner på familiemiddag. Alt med palmesus og lysdekorasjoner.

Masse deilig mat selvsagt, men uten pakkepes. Jeg pleier riktignok å ta med Vålerenga-kalenderen (ja på norsk men med hilsen fra oss trykket på på engelsk) til våre nærmeste venner, og den henger på veggen i 10 forskjellige amerikanske hjem hele året! Må få tatt bilde av den hjemme hos Sharon!

Julestemningen nedenfor er i overkant av hva jeg noen gang har sett når vi har vært på en av våre 12 juler i Florida. Ja, det er nok mange, mange som tar litt av. Alt skal jo være så stort i USA, også strømregninga!

Husk lyd!

Monday, November 3, 2008

Familie-fest....

for en slektsforsker - det betinger. Og jeg får stadig pepper av mine kjære brødre, (da snakker jeg av sterkeste sort) om at jeg bryr meg litt lite om den levende slekt....

Men det er ikke sant! Jeg har en stor og flott familie som jeg er kjempe kjempe gla i! OG i går var vi i Tom sin 30 års dag (Tom er gift med min storebrors datter Lisa). Og - krembilder ble tatt av mammarazzi selvsagt. Nå har jeg vel mer blitt tanterazzi, og Therese tatt over mammarazzitronen.... men - altså mitt tanterazzi-krembilde i går var det du ser der... Lisa og Emma - mamma og pappas første oldebarn! Emma blir 3 år i januar...

Men - vi har 2 søte små til - de er bare litt små enda til å være med på cowboy fest,, nemlig Dennis og Emilie Angelica. Emilie ble døpt bare for et par måneder siden, og Dennis nå er snart 2 år. Nydelige er de!!


Så var det lille mammarazzi da... som skal arve tronen fra tanterazzi...

Therese er nå i ferd med å bli en super fotograf, og hennes konfirmasjonspenger gikk med til å kjøpe digital speilrefleks. Må være noen hysteriske fotogener som har hoppet over på lille Therese opp i veksten!!

Therese er og niese, yngste datter av min nest yngste bror!

Lille Emma får dansen inn "med morsmelka" - besteforeldre og oldeforeldre, tanter og onkler er alle glade i dans, sang og musikk. Mamman, Lisa, har vært Norgesmester i Country Line-Dance, og representert landet sitt i Nashville i grenen! Og se nurket under da!!